Vrijheid is mijn grootste drijfveer

Ik ben een rebel die een hekel heeft aan kaders en regels. Maar wél eentje met een duidelijke cause. Wat ik het allerliefste doe, is anderen helpen om zich te bevrijden van overtollige ballast. Zodat zij vanuit wie ze zijn hun ambities kunnen waarmaken.

Voor een buitenstaander zag mijn leven er prachtig uit

Ik had een goedbetaalde baan als accountmanager en werkte voor grote bedrijven op onder andere de ZuidAs. Ik was goed in mijn vak en werd gewaardeerd door mijn collega’s. Lange werkdagen, grote auto’s, leuke reisjes, dure maatpakken en bonussen. Dat was hoe succes eruit zag in de wereld waar ik deel vanuit maakte.

Ik ademde de corporate wereld en genoot van de financiële vrijheid die het me opleverde, maar er was ook een keerzijde. Want wie ik werkelijk was en wat ik zelf nou eigenlijk écht wilde, verdween steeds meer naar de achtergrond. Ik voelde me ingeperkt door kaders, regels en de constante druk om mijn KPI’s te halen.

Steeds vaker ontstond er een clash tussen mijn verlangen naar oprechte verbinding en de corporate wereld waarin ik zo goed mogelijk probeerde te presteren. Soms moest ik kiezen tussen mijn relatie met de klant en de omzet voor het bedrijf waarvoor ik werkte. Daar had ik het oprecht moeilijk mee. En toch, zou er nog een fikse tijd over heengaan voor ik mijn leven een andere wending gaf.

‘Ik ademde de corporate wereld maar wie ik werkelijk was, verdween steeds meer naar de achtergrond.’

Toen hij plotseling de relatie verbrak, kraakte ik open

Mijn leven veranderde ingrijpend toen mijn toenmalige partner na zes jaar opeens onze relatie verbrak. We hadden net samen een huis gekocht en drie maanden geklust toen hij het me vertelde. En wat was ik opgelucht! Het voelde zo goed. Ik ben hem nog altijd dankbaar voor zijn besluit.

Voor mij was dit de ultieme wake-up call om niet langer mee te draaien in een wereld waarin ik me niet thuis voelde of me nog langer anders voor te doen dan dat ik werkelijk was. Ik nam afscheid van mijn KPI-gedreven baan, we verkochten ons huis en ik verhuisde naar Noordwijk aan Zee om opnieuw te beginnen.

‘Na al die jaren hunkerde ik ernaar om te doen wat goed voelde in plaats van waarvan ik rationeel dacht dat het goed was.’

Dit was de start van een nieuw leven op mijn voorwaarden. Na al die jaren hunkerde ik ernaar om te doen wat goed voelde in plaats van waarvan ik rationeel dacht dat het goed was. Stap voor stap kraakte ik open uit mijn materialistische bubbel. En toen ik door een vriendin werd uitgenodigd om naar Bali te komen voor een retreat, belandde ik pas echt in een stroomversnelling. Ik maakte kennis met spiritualiteit en de kracht van kwetsbaarheid.

Het klinkt nu misschien een beetje grappig, maar voor het eerst begreep ik dat je niet hoeft te kiezen tussen een succesvol leven en spiritueel zijn.

Ik zag in dat je succesvol ondernemen kunt combineren met spiritualiteit en dat het niet alleen over materialisme hoeft te gaan. Dat je werkelijk impact kunt maken op het leven van anderen en dat je dit kunt doen vanuit wie je écht bent. Sterker nog: dat je juist dan het meest succesvol bent.

Ik wilde vrijheid en puurheid; echte verbinding maken met mensen en ze verder helpen

In periode na Bali heb ik mij verder ontwikkeld op het gebied van healing, energiewerk en human design. Ik volgde de opleidingen Pranic Healing, Energetische Hypnose, Touch of Matrix en ik ben Master Soul Key therapeut. Tussen mij en hypnose was het liefde op het eerste gezicht. Nooit eerder had (en heb!) ik een tool ontdekt waarmee je op zo’n snelle en diepe manier contact kunt maken met je onbewuste.

Hypnose bracht mij de antwoorden die ik nodig had. En als doorgewinterde controlfreak kon ik eindelijk eens de controle laten varen, fantastisch! In een snel tempo ruimde ik oude blokkades op en transformeerde ik de overtuigingen die me niet langer dienden.

Mijn money mindset veranderde radicaal. Waar ik voorheen liever niet over geld praatte, altijd dacht in tekorten en geld uitgeven heel moeilijk vond, geef ik nu veel gemakkelijker geld uit aan bijvoorbeeld trainingen en coaching. Ik huur veel sneller iemand in als ik werk wil uitbesteden en vind het gemakkelijker om de juiste prijzen te vragen voor mijn diensten.

Ook leerde ik om alleen te zijn en te luisteren naar mijn intuïtie. Van daaruit ben ik met rust en vertrouwen gaan ondernemen. Met als resultaat dat ik nu op een vrij moeiteloze manier klanten aantrek en een lekkere omzet maak. Ik doe wat ik het allerliefste doe en ervaar overvloed op alle vlakken in mijn leven. Ik heb een gelukkige relatie, tijd om uitgebreid en gezond te koken, te sporten en naar het strand te gaan als ik dat wil.

‘Door hypnose kon ik als doorgewinterde controlfreak eindelijk eens de controle laten varen, fantastisch!’

Succesvol zijn, is voor mij een positieve impact maken op het leven van anderen vanuit wie je écht bent. Wat ik vaak om me heen zie, is dat ondernemers voor succes in hun business nog zo veel inleveren. Ze beperken zichzelf door bijvoorbeeld keihard te werken en nauwelijks vrije tijd te hebben. Hun gezondheid, hobby’s en de mensen van wie ze houden, belanden dan bewust of onbewust steeds verder onderaan de prioriteitenlijst.

Dat is zo zonde! Want op die manier lever je steeds meer van je vrijheid in. En dat staat de groei van je bedrijf uiteindelijk in de weg. Want alleen als ook fysiek, mentaal en spiritueel in balans bent, kun je écht de omzet halen en de impact maken die je wilt maken. Dan kun je het beste van jezelf geven en ervaar je overvloed op alle gebieden in je leven.

‘Laat je intuïtie je leven besturen, volg het pad van je ziel. Dan wordt alles zoveel gemakkelijker en lichter.’

Daarvoor is het wel nodig om de blokkades en oude overtuigingen die je niet langer dienen op te ruimen. Want alleen op die manier kun je steeds beter naar je intuïtie luisteren. Als je je intuïtie je leven laat besturen, volg je het pad van je ziel. Dan wordt alles zoveel gemakkelijker en lichter en ga je steeds meer je eigen authentieke weg. De positieve impact die je maakt op het leven van je klanten neemt toe, net als het ripple effect dat jij veroorzaakt in de wereld. Impact, omzet en overvloed gaan dan hand in hand. Hoe te gek is dat?!

5x typisch Sacha

1. Vurig

Direct, eerlijk en ad rem. Zo word ik regelmatig omschreven. Als ik écht mezelf ben, ben ik een tikkie provocerend. Ik ben een actief persoon, dus toen ik voor het eerst ging mediteren tijdens een retreat op Bali was dat op z’n zachtst gezegd wel even wennen…Net als de eerste downward facing dog en de verrassing dat ik mijn telefoon een week moest inleveren. ‘Inleveren? Ik heb geen eens een pincode!’, zei ik. ‘Ik zet mijn mobiel nooit uit….’

2. Crossfit addict

Zeker drie keer per week kun je mij vinden in de gymbox. Crossfit is voor mij de ultieme manier om mijn grenzen te verleggen. Ik vind het heerlijk om te doen en stiekem wil ik elke les opnieuw de beste zijn. Toen ik een paar jaar geleden met mijn familie op vakantie was, werd ik om 05:00 ’s ochtends wakker door een intuïtieve ingeving die me op crossfit wees. Ik heb me meteen ingeschreven voor een proefles en een paar maanden later ontmoette ik mijn vriend in de gymbox. Voìla! Dat kan er dus gebeuren als je wat meer naar je intuïtie luistert 😉

3. Rebel with a cause

Studeren ging vrij stroef en was met veel regels en kaders niet he-le-maal aan mij besteed. Maar in Afrika bloeide ik op! Als student ben ik meerdere malen in Kenia geweest om vrijwilligerswerk te doen. Ik vond het prachtig om direct impact te kunnen maken op het leven van anderen. En om te zien hoe gelukkig de Kenianen zijn met zo weinig. Ik verbleef in de sloppenwijken van Nairobi, gaf voorlichting over wasbaar maandverband en leerde vrouwen over ondernemerschap. Als het even kan, ga ik binnenkort terug naar Afrika.

4. Ex-hulpverlener

Naast mijn baan als recruiter op de ZuidAs ben ik ook pedagogisch medewerker geweest in de gesloten jeugdzorg. Ik rolde daar bij toeval in en werd zonder relevante vooropleiding aangenomen op karakter. Met een bos sleutels, een alarm en de mededeling ‘dat je moet maken dat je wegkomt’ als het alarm afging, werd ik in het diepe gegooid. Het was een leerzame en bijzondere tijd. De jongeren met wie ik werkte, namen geen enkel blad voor hun mond en spiegelden alles direct naar je terug. Dat was confronterend, maar wel echt! Soms kan ik het nog steeds een beetje missen dat niet meer mensen zo puur en eerlijk hun mening durven geven.

5. Wisdom keeper

Mijn human design is een 6/2 Splenic manifestor. Toen ik mij ging verdiepen in het type Manifestor; vielen er heel veel puzzel stukjes op zijn plek. Waarom ik kan vlammen op een urge die ik voel. Dat ik niet altijd energie heb en dat ik veel rust en slaap nodig heb. Als iedereen links gaat ik nog meer de behoefte voel om naar rechts te gaan om te ontdekken. Maar ook waarom ik mij niet altijd begrepen voelde.

In mijn business trek ik veel mede Manifestors aan, maar ook veel Projectors. Ik luister, ik spiegel en ik geef je een liefdevolle schop onder je kont. (Betekend niet dat je niet welkom bent als MG/Generator of Reflector! 😉 )

Genoeg over mij! Wat is jouw verhaal? En hoe zou ik je kunnen helpen bij het schrijven van een nieuw hoofdstuk in je leven waarin je meer vrijheid en overvloed ervaart? Laat het me hieronder weten. Ik hoor graag van je!